Okrasno lubje je dekorativni element za vrt, poleg dekoracije pa ima še ogromno drugih zelo pomembnih lastnosti in je tako odlična izbira za vsak pravi okrasni vrt. Za okrasno lubje se uporabljajo tudi izrazi kot so dekorativno lubje in lubni dekor.

Okrasno lubje, poleg tega, da ustvari izredno lepo dekoracijo okoli rastlin, skrbi še za zaščito tal proti vročini (zadržuje vlago) in zmrzali. Okrasno lubje močno zavira plevel, saj ustvari zastirko in izloča snovi, ki zavirajo plevel. Poleg tega pa lubje še hranilsko obogati zemljo in poveča biološko aktivnost v zemlji. Okrasno lubje je torej odlična izbira za vsak pravilno negovan okrasni vrt – s svojim delovanjem nam olajša delo okoli rastlin, saj nam ni potrebno skrbeti za plevel, poleg tega pa še zaščiti tla pred izhlapevanjem vode in obenem ustvari izredno lep kontrast med rastlinami.

Okrasno lubje (kvalitetno) je narejeno iz izbranih vrst bora ali macesna. Okrasno lubje, ki je narejeno iz drugih dreves ali iglavcev v večini primerov ni kvalitetno lubje (ni obstojno in nima delovanja proti plevelu). Okrasno lubje, ki se prodaja kot sekanci, tudi ni pravo okrasno lubje, saj gre pri sekancih le za nasekljan les, ki je dodatno umetno obarvan.

Priporočamo torej izbiro kvalitetnega lubja, kakršno je tudi borovo okrasno lubje v naši ponudbi, katerega odlikuje odlična cena glede na kvaliteto.

Naša ponudba okrasnega lubja:

Artikel Okrasno borovo lubje
Frakcija 10-30mm ali 30-60mm ali 70-180 mm
Količina in pakiranje 60 litrska vreča
Cena na vrečo
10,50€ (10-30 mm), 10,99€ (30-60 mm ali 70-180 mm)
Nakup od 11 do 20 vreč 1 vreča GRATIS
Nakup od 21 do 30 vreč 2 vreči GRATIS
Nakup od 31 do 40 vreč 3 vreče GRATIS
Nakup od 41 do 50 vreč 4 vreče GRATIS
Ob nakupu večjih količin priznamo popust ali večjo količino GRATIS vreč.
Vrtnarji (podjetja) nas kontaktirajte za veleprodajne cene!
 
Naročila, prevzem blaga in dodatne informacije 040 780 175 ali info@okrasno-lubje.com

Slika artikla:

Kaj je okrasno lubje za vrt?
5 (100%) 5 votes